Επικοινωνία
 
Gr | En  
ΡΙΖΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ  
 
  Μαρίνα Φλοίσβου
 
Τον Αύγουστο του 2001 προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωση της Μαρίνας Φλοίσβου με σκοπό η εν λόγω μαρίνα να αναδειχθεί σε VIP μαρίνα με υπηρεσίες ανώτατου επιπέδου.

Κατά την τελευταία φάση του διαγωνισμού, έξι κοινοπραξίες υπέβαλλαν προσφορές, οι οποίες αποτελούνταν από ηγετικές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, του τουρισμού σκαφών αναψυχής και του κλάδου ψυχαγωγίας, αναψυχής και τουρισμού. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η κοινοπραξία « Triaina Marinas » η οποία αποτελείτο μεταξύ άλλων από τις κατασκευαστικές εταιρείες « Lamda Development » και «Τεχνική Ολυμπιακή» και το Μελετητικό Γραφείο Ρίζος Αρχιτέκτονες.

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού mega yachts, εμπορικές χρήσεις και διαμορφωμένους χώρους ανοιχτούς προς το ευρύ κοινό.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με την ήπια ανάπτυξη και το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος, συντελούν στη δημιουργία μιας μαρίνας διεθνών προδιαγραφών, που αποτελεί πόλο έλξης υψηλού επιπέδου τουρισμού. Αναφορικά με το χερσαίο κομμάτι της Μαρίνας, πραγματοποιήθηκε αναμόρφωση μιας έκτασης 56.000 τ.μ. ιδιαίτερου κάλλους, συμπεριλαμβανομένων 3.000 τ.μ. στα οποία οι επισκέπτες και οι ιδιοκτήτες των σκαφών έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια σειρά εμπορικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων όπως εστιατόρια, cafe, bars και επώνυμα καταστήματα. Η έκταση αυτή  περιστοιχίζεται από 23 στρέμματα πρασίνου, ενώ κατά την αναμόρφωσή της φυτεύτηκαν πάνω από 600 δέντρα.
 
 
Developed by Web Future